Süttői Travertin Kft.

Európai Úniós pályázati támogatással megvalósított gépbeszerzés, Süttői Travertin Kft

 

  • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00586
  • A támogatás mértéke: 50%
  • A projekt tényleges befejezési dátuma: 2016.03.25.

A projekt tartalmának bemutatása: 

A projekt keretében 6 db kővágó gép került beszerzésre valamint egy darab lánctalpas kotrógép a kőtömbök mozgatásához. A projekt célja a vállalkozás kőmegmunkáló, kőfeldolgozó tevékenységének a fejlesztése volt. Az új gépsor egy 8 órás műszak alatt 200m2 mészkőlap gyártására képes.

 

Az alábbi gépek egyetlen gépsort alkotnak, a kitermelt kőtömbök megmunkálását egymásra épülő munkafolyamatban végzik:

Motorizált blokkvágó kocsi (MOD. CS) (tartozék)

Erre kerül rá targonca segítségével a kitermelt kőtömb, ez adagolja be a blokkvágó gépre, amelynek típusa Blokkvágó gép – márvány- MOD TBV/1600 M.

Ez a blokkvágó gép a tömbből nyers lapot vág ki, ami a gépsorra kerül további darabolásra.

A gép tartozéka egy motorizált görgős asztal (MOD. M/820) erre kerül a nyers kőlap és ez adagolja a hosszvágó gépre.

1 db Hosszvágógép MOD. RBV/600-3 típusú kővágógép, amely a nyers kőlapokat hosszú, keskenyebb darabokra vágja. A gép tartozéka egy motorizált görgős asztal (MOD. M/820) erre kerül a kőlap és ez adagolja a keresztvágó gépre.

1 db Keresztirányú vágógép MOD. IBV/600 M-2 görgővel. Ez a gép végzi a hosszú kőlap keresztirányú darabolását a megadott méretre. Tartozéka egy motorizált görgős asztal (MOD. M/820) amely a darabolt kőlapot továbbítja a vízszintesen osztó gépre MOD. SCOOR 60-6. Ez a vágógép vízszintesen kettészabja a kőlapot, ezáltal a gépsor teljesítményét megduplázza. A gép tartozéka egy görgős asztal MOD 820, amelyre a készre vágott kőlapot adja ki.

A gépsorhoz kapcsolódik egy szabászgép, típusa: hídvágó gép „automatic” MOD. FBV/700-450 MG. Ezzel a vágógéppel hossz-, keresztirányú és átlós vágás is végezhető, tetszőleges méretben, látható szögforgású asztallal rendelkezik. Tetszőleges méretű pultok, könyöklők, tetszőleges formájú lapok készíthetőek. A gép tartozéka egy görgős asztal (MOD. M820) amelyre a készterméket adja ki.

A gépsortól függetlenül, önállóan dolgozik az 1 db Automatikus hídvágó gép MOD. FTBV/2500 MG. Ez a nagy teljesítményű vágógép a kitermelt nagy kőtömbökből képes nagy lapok kivágására, amelyeket ezt követően a lapszabász géppel tetszőleges méretre lehet alakítani.

 

A modern vágógépek sokkal pontosabb, precízebb munkát végeznek a korábbi elavult gépeknél. A vágási műveletek érintő képernyőn beállíthatóak, programozhatóak, ami nagyban megkönnyíti a munkavégzést.

A gépsor elektromos energia felhasználása összességében magasabb, mint a régi eszközöké, ennek eredményeképp a vállalkozás által felhasználásra kerülő energia mennyisége várhatóan növekszik. Ugyanakkor a nagyobb teljesítmények köszönhetően a fajlagos energia felhasználása csökkenni fog, azaz 1 m2 mészkőlap gyártásához felhasznált energia csökkenni fog.

 

Az új gépeknek köszönhetően csökkenni fog a meghibásodások miatti kényszerű leállások száma és időtartama. Az új gépekhez az esetleges kopó alkatrészek pótlása is könnyedén megoldható lesz, a gyártó garantálja ezt hosszú évekre.

 

 

A feldolgozóüzem főbejárata:

 

 

Felező - MOD. SCOOR 60-6

 

Hídvágó - MOD.FBV/700-450 MG

 

Hajtás nélküli asztalok - MOD.M/820 I=3000

 

 

Dupla keresztvágó - MOD.IBV/600 M-2

 

Hajtott Asztalok - MOD. M/820 I=3000

  

Hosszvágó - MOD.RBV/600-3

  

2500-as daraboló - MOD.FTBV/2500 MG

 

 1600-as daraboló - MOD TBV/1600 M

  

Daraboló asztal - MOD. CS

  

Hyunday lánctalpas kotrógép- HYUNDAI R300LC-9A