Süttői Travertin Kft.

Kőfeldolgozás fejlesztése a Süttői Travertin Kft-nél

  • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00765
  • A támogatás mértéke: 50%
  • A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019. április 30.
  • A kedvezményezett neve: Süttői Travertin Kft.
  • A projekt címe: Kőfeldolgozás fejlesztése a Süttői Travertin Kft-nél
  • A szerződött támogatás összege: 106 880 000 Ft

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a vállalkozás csiszolt burkolólap gyártó kapacitásának fejlesztése volt. További cél volt a feldolgozáshoz kapcsolódó anyagmozgatási technológia korszerűsítése és vállalatirányítási rendszer bevezetése a termelés irányítás hatékonyabbá tételére.

A projekt keretében beszerzésre került egy LBV/600 M-8 típusú csiszológép. A gép mészkő/márvány lapok csiszolására alkalmas. A csiszoló egységek egy mozgatható hídra vannak felszerelve. A technológia garantálja a stabilitást, megakadályozza a vibrációt és rendkívül pontos munkavégzést tesz lehetővé.

A csiszolási folyamathoz kapcsolódóan került beszerzésre a MOD FOBV/600M - 12000 "IR9+IR6" típusú kombinált szárító gépsor. A vágási és különösen a csiszolási munkafolyamatok alatt jelentős mennyiségű technológiai vízzel érintkeznek a mészkőlapok. Ennek az eltávolítását szolgálja a szárító gépsor.

A csiszológép kiszolgálásához kapcsolódik a MOD TBV/1600M block vágógép beszerzése is. Ez a gép állítja elő a kívánt méretű „nyers” kőlapokat, amelyek a csiszológépre kerülnek.

A kőlapok üzemen belüli rakodásához beszereztünk 2 db Hyundai 25D-9E dízel targoncát.

A díszítő kőzúzalék és a gabionokba kerülő nagyobb átmérőjű kövek rakodásához szükséges egy nagy teljesítményű homlokrakodó. Erre a célra vásároltuk a Hyundai HL980 homlokrakodót.

A gyártási folyamat tervezéséhez, ellenőrzéséhez, a kontrolling rendszer működtetéséhez bevezetésre került az AvERP Vállalatirányítási rendszer.